Korte cursussen

Perspectief cursus, vervalt wegens corona

Voor beginners en gevorderden! Een opfris cursus of een eerste kennismaking met het perspectief op de vrijdagochtend.
Horizon en verdwijnpunt zijn essentieel voor het creëren van diepte volgens de leer van het 1 punts- en tweepuntsperspectief.

Korte oefeningen wisselen elkaar af met iets langere opdrachten. Er zal voornamelijk getekend worden.
En natuurlijk is er veel ruimte om te vragen en te proberen, want heus het is soms moeilijker dan gedacht (maar gelukkig ook soms makkelijker!).
Je staat op een dijk en kijkt schuin naar beneden naar een paar huizen en een toren: hoe loopt dan het perspectief? Of je hebt een foto gemaakt maar kan toch niet wijs worden uit hoe de lijnen lopen? Neem vooral je ‘problemen’ mee, we lossen ze samen op! Een les duurt 1,5 uur en is inclusief thee/koffie en materiaal.

Data: vrijdagochtend  
Nieuwe data volgen binnenkort
Waar: Jacobus van Waertstraat 53, Westzaan
Kosten: 4 lessen € 90,- inclusief materiaal.
Aanmelden en meer informatie: joanne.zegers@gmail.com of 06 49770656

Ps. We houden het wel wat overzichtelijker dan hieronder. Het is in ieder geval wel mooi!

 

Snelschetsen, was erg leuk!

3 lessen snelschetsen met elke les een andere bron van inspiratie: naar model, naar de natuur en het stilleven. De een heeft meer oog voor contouren, de ander voor restvormen en weer iemand let meer op licht en donker. Elke manier vraagt om een andere wijze van werken. Wanneer je verschillende stijlen uitprobeert leer je van elke stijl wat de waarde daarvan is en of dat bij je past. We gaan van De Stijl, naar Matisse, Giacometti en weer terug!

Je gaat met diverse materialen werken, onder andere houtskool, inkt, potlood en oliepastel. Alles in je eigen boekje.

Data: vrijdagochtend  27 nov, 4 en 11 dec 2020
Tijd: 10:00-11:30 uur
Waar: Jacobus van Waertstraat 53, Westzaan
Kosten: 3 lessen € 65,- inclusief materiaal o.a. een dummy (schrift met harde kaft)
Aanmelden en meer informatie: joanne.zegers@gmail.com of 06 49770656

ps. de schets hierboven is van Rembrandt van Rijn, Liggende leeuw, ca 1660.

 

Compositie lessen, waren mooie lessen!

Het is ongelooflijk lastig om te bepalen wat een ‘goede’ compositie is. Dat is namelijk voor ieder mens verschillend. Er zijn hele verhandelingen over geschreven; iedereen heeft wel gehoord van de gulden snede, maar wanneer je achteruitstapt en je bekijkt je net gemaakte werk dan is dat niet het eerste wat in je hoofd op komt. Je wil weten wat ‘werkt’ en wat niet werkt. 

In deze cursus oefen je met het maken van composities van verschillende vormen en kleuren. Maar ook met het neerzetten van stillevens en hoe je een keuze kan maken uit de wereld om je heen.

Ik waarschuw maar vast: er wordt wat gevraagd van het denkvermogen in de groep! Je gaat werken met eenvoudige materialen, zoals potlood, verf en papier, deze zijn bij de cursus inbegrepen. Verder bestaat de cursus uit korte en lange oefeningen, gezamenlijke projecten en veel kijken, kijken en nog eens kijken en dan schuiven en veranderen…

Data: vrijdagochtend nieuwe data najaar 2021 komen nog!
Tijd: 10:00-11:30 uur
Waar: Jacobus van Waertstraat 53, Westzaan
Kosten: 5 lessen € 100,- inclusief materiaal.
Aanmelden en meer informatie: joanne.zegers@gmail.com of 06 49770656

Stilleven

Een eenvoudige peer bevat een wereld aan vormen, kleuren en schaduwen. Maar een stilleven kan zoveel meer zijn dan fruit en een karaf op een tafel, hoe boeiend dat ook is. Een stilleven kan ook een afgewaaid blad zijn, een niet afgeruimde tafel na een diner, of zelfs een video van een plastic zakje in de wind… We gaan het onderwerp stilleven in 6 lessen uitdiepen en na die zes lessen ga jij naar huis met minstens 1 werk waar je trots op kan zijn.
De cursus is opgebouwd met elke les een paar korte oefeningen (ook thuis te doen) en het telkens verder werken aan een (korte) serie.

Data: vrijdagochtend  26 mrt, 2, 9 16 april 2021 onder voorbehoud
Tijd: 10:00-12:00 uur
Waar: Jacobus van Waertstraat 53, Westzaan
Kosten: 4 lessen € 95,- inclusief materiaal.
Aanmelden en meer informatie: joanne.zegers@gmail.com of 06 49770656