Moderne Kunstgeschiedenis

Deze cursus bied ik in het weekend aan op zondagochtend.
De periode aan het eind van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw wordt wel de kraamkamer van de moderne kunst genoemd.
Ik geef al jaren lessen en lezingen over kunst en deze periode blijft mij boeien. In talloze lessen neem ik u mee langs vele stromingen waarbij altijd de cultuurhistorische context wordt uitgelegd. De cursussen gaan in blokken van 5 lessen.

Waarom schilderden deze schilders zo? Wat zeggen ze zelf? Wat zegt de tijd? De onderliggende vraag daarbij is altijd: kunnen wij ook zien wat er wordt gezegd en beweerd over deze werken? Deze lessen zijn zo ingericht dat we eerst kijken naar een werk en dan pas de kennis inschakelen. Dus veel achtergrond informatie, veel beeldmateriaal en veel vragen, ook van de cursisten!

Na de eerste lessen heeft u een basiskennis, na nog eens een blok lessen kunt u aardig meepraten. In totaal ik heb ruim 20 lessen voor u klaar liggen (4 blokken), zodat u kennis heeft van kunst tot de Tweede Wereldoorlog. En dan nog is er meer te zien, te begrijpen en te beleven: over uit de tweede helft van de 20ste eeuw heb ik ook vele blokken klaarliggen. De kunstgeschiedenis is een onuitputtelijke bron! Ik ben graag uw gids.

De lessen zijn inclusief thee en koffie en duren 1,5 uur. Kunt u een keer niet dan kan altijd iemand anders u vervangen.
Blok 1: romantiek, realisme, impressionisme, postimpressionisme, kubisme.
Blok 2: art nouveau, expressionisme, de stijl, suprematisme, constructivisme
Blok 3: dada, symbolisme, Modigliani, nabis, Delauney (12 jan t/m 9 feb 2020)

Data: zondagmiddag  blok 1  24 nov, 1, 8, 15 dec / blok 2 12 jan t/m 9 feb 2020 / blok 3 1 t/m 29 mrt 2020
Tijd: 10.00-11:30 uur
Waar: Jacobus van Waertstraat 53, Westzaan
Kosten: 5 lessen  € 75,- 
Aanmelden en meer informatie: joanne.zegers@gmail.com of 06 49770656

 

werken hierboven: Van Gogh Alive, the expercience, 
reizende expo/ Lucien Freud, zelfportret, 1956/ Gabriel Dawe, plexus no. 35, 2016