A B C
H W Z

Expositie is open vanaf 13:00 tot 17:00 uur, 16 en 17 maart 2024, Het Weefhuis

Zes kunstenaars exposeren hun schilderijen en tekeningen. Niks geen ABC-tje, maar een complex van gedachten, theorieën en kunststijlen is te zien. Al meer dan 10 jaar vormen zij een actieve intervisiegroep waarbij de vragen ‘waarom maak ik het werk dat ik maak en hóe maak ik het?’ altijd terugkomt.

Uiteindelijk gaat het erom het werk te laten zien aan mensen, dat is het enige wat telt. Toeschouwers vertellen de kunstenaars wat ze zien en beleven. 

Alle kunstenaars zijn professioneel actief en exposeren regelmatig. Hun werk is zeer divers; het maakt deze groepsexpositie meer dan de moeite waard om te bekijken.

Oscar Aberson is op zoek naar dat ene perfecte schilderij waarin alles klopt. Aangezien dat nooit zal lukken, verdwijnen oude beelden onder nieuwe lagen in een altijd voortdurend proces.
@oscaraberson

Theo de Bruyn maakt weloverwogen, doordachte schilderijen geïnspireerd op o.a. structureren en architectuur. Theo laat weinig aan het toeval over.
theo-de-bruyn.nl

Mieke Cosemans maakt veelzijdig werk; het omvat keramiek, illustraties, schilderijen, etsen, linosnedes, monoprints, tetradruk en kruisbestuivingen tussen deze technieken.

Een terugkerend thema in haar werk is de grens tussen verbeelding en realiteit. Zo neemt ze vaak abstractie als uitgangspunt waarin ze persoonlijke gevoelens en belevenissen uit laat ontstaan. miekecosemans.nl

Esther Hans maakt kleine en soms grotere tekeningen met verschillende media geïnspireerd op haar leven, gedachten of literatuur.
@esther_hans_

Hennesien van Walderveen schildert unieke, sfeervolle gezichten, vervreemdend. Deze gezichten laten veel ruimte voor de kijker om bij weg te dromen.
hennesien.nl

Joanne Zegers zoekt naar gelaagdheid en abstractie: een eigen combinatie van ritme en ordening met daaronder een soms verontrustende beweging en donkerte.
joannezegers.nl

Expositie is open vanaf 13:00 tot 17:00 uur

Het Weefhuis, Lagedijk 39 Zaandijk   Zie ook Het Weefhuis >

16 en 17 maart 2024