Dit jaar weer een expositie in Het Weefhuis samen met een nieuwe kunstenaar in de serie CONNECTED VI.  Zaterdag 2 en zondag 3 december open 13:00 – 17:00 uur.

Zondagmiddag is er muziek! Om 16 uur komen de violisten Sam Israël en Peter de Leeuw een kwartiertje muziek maken. Zij spelen duetten van Boccherini en Bartok. Peter de Leeuw >>

CONNECTED VI  Zegers en Hille

Eens per jaar nodigt Zegers (woonachtig in Zaandijk) een voor haar onbekende kunstenaar uit die niet om de hoek woont. Twee kwamen er uit de VS, een volgende uit Italië en de laatste twee kwamen uit Nederland, de achterhoek.

Dit jaar nodigde zij de Duitse fotografe Ute Hille uit. Zij woont en werkt in Düsseldorf. De connectie kwam gelijk tot stand toen zij naast elkaar op een kunstbeurs hun werk toonden aan het publiek. Het werk van Ute ging over structuren en licht en Joanne was gelijk geïnteresseerd. Het werk was niet alleen interessant de mens achter de foto’s was ook boeiend.

In het begin van het Corona-seizoen in maart 2020 zocht Ute Hille de nabijheid van de natuur om grote ruimtes, oppervlakken en structuren te ontsluiten. Waar zij eerst vaak in steden de mens en zijn verhaal fotografeerde ging ze nu een veld in met grote tuinen en daar zag zij een wereld van netten, rijen, ritmes en vlakken. Dat inspireerde haar.

Joanne Zegers is zich in de loop van de jaren steeds meer gaan verdiepen in structuren en de onmogelijkheid om alles helemaal uit te leggen. Er blijft soms een verontrustende beweging en donkerte zichtbaar onder alle pogingen om ritme en ordening aan te brengen. Maar gelukkig is er ook altijd licht en rust.

Die aandacht voor de abstracte natuur van de wereld is wat Hille en Zegers bindt. Ja, ze zijn connected.

Zegers zegt: “Ik verheug mij op deze expositie, waarbij de foto’s van Ute (altijd perfect afgedrukt op hoogwaardig materiaal en gehanteerd met stoffen handschoenen) en mijn schilderijen elkaar prachtig zullen aanvullen”

De expositie is open zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 van 13:00-17:00 uur.

Klik voor Het Weefhuis en meer info over de kunstenaars  hier >>

De foto bij dit bericht is van Ute Hille en is uit de serie Feldatmosphären >>