Een week tekenen, schilderen en fietsen in Monnickendam.
Van maandag 19 juni t/m zaterdag 24 juni zit ik te werken in de toren van de grote kerk Monnickendam op Zarken 2. De toren is los van de grote kerk en is eigendom van de gemeente.

Iedereen is welkom om langs te komen fietsen of te kletsen of te werken.
Stuur even een appje dan kan ik reken met je houden: zet ik de thee klaar of trap wat harder door de polder.

Via instagram zet ik foto’s online waarmee ik bezig ben >> 

Ik ben er (meestal) vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur

Persbericht:   Joanne Zegers (1970) is een Zaanse kunstenares die met veel enthousiasme heeft gewerkt in de toren van Monnickendam. Dit jaar doet zij dat voor de derde keer. Het landschap waar zij doorheen fietst is altijd weer een inspiratiebron om nieuw werk te maken.

Vorig jaar maakte zij vele kleine, blauwe en groene werkjes, gebaseerd op de kleuren van de polder. Deze werken hingen in de ruimte aan dunnen draden. Dit keer gaat zij het anders aanpakken: de toren zélf is het onderwerp.

De laatste jaren is zij onder andere gefascineerd door gebouwen en stedelijke ruimten. Al lijken de gebouwen te zijn gemaakt voor de eeuwigheid, niets is minder waar! Ze zijn fragiel en nietig in het landschap. Maar ze zijn ook mooi en getuigen van onze behoeften om iets te maken wat nuttig is, wat ons beschermt of wat een idee uitdrukt.

Zegers zal één werk (een installatie) laten zien dat speciaal in de toren wordt gemaakt en ook alleen daar te zien zal zijn. De hoogte en het licht zijn voor haar bijzonder interessant en zullen in het werk benadrukt worden. Je kan het werk volgen op instagram, joanne.zegers.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.