Het Weefhuis is te vinden in Zaandijk, Lagedijk 39, 1544 BB. De expositie is geopend van 13 tot 17 uur en vrij te bezoeken.

Joanne Zegers over Connected III: “Wat maakt dat je wil exposeren met een andere kunstenaar? Je wordt een beetje verliefd op het werk van die ander, die laat iets zien wat je verbaast, nieuwsgierig maakt, maar wat je ook raakt. Die andere kunstenaar maakt iets wat jij zelf niet kan maken.”

Earl Lundquist maakt kunst met bewerkte foto’s, dat doet hij op zijn computer.

Soms worden de beelden abstract, maar vaak zijn er nog landschappen in te herkennen en zijn de ingrepen heel subtiel. Hij werkt afwisselend met kleur en zwartwit, abstract en figuratief, donker en licht. Het zijn intense beelden die ontstaan uit verstilling.

Hij werkt als programmeur en ontwerper en woont en werkt in Texas (VS).

Zelf zegt hij over zijn werk: “De natuurlijke, bijna onbewuste balans in mijn carrière, is een behoefte om expressionistische, ongestructureerde, emotieve kunst te creëren, waarvan een groot deel uit meditatie voortkomt. Het is een tijd waarin ik vertraag. Het is mentale ‘opschorting’, geen mentale afleiding.” 

Joanne Zegers is een bekende in de Zaanstreek en in het Weefhuis. Zij heeft al vele keren geëxposeerd en ervaart Het Weefhuis altijd weer als een fijne plek om haar werk te laten zien. Dit is de derde keer dat zij iemand uitnodigt die zij niet persoonlijk kent en die ver buiten Nederland woont. 

Zegers is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Landschappelijkheid en abstractie lagen nog nooit zo dicht bij elkaar, een spanningsveld dat Zegers graag opzoekt. Haar werk is gelaagd en druk. Vol beweging en vormen. Maar achter alles laat zij de grote ruimte zien. Haar inspiratie haalt zij uit muziek en het stedelijk landschap.