Voor de vierde keer op een rij organiseert Joanne Zegers in het Weefhuis een expositie met een bekende onbekende. Onbekend, omdat zij vaak mensen uitnodigt van de andere kant van de wereld die zij nog nooit heeft gezien, maar ook bekend omdat het werk een connectie maakt met haar eigen werk en daardoor bekend voelt.

Dit jaar heeft zij een rondreizende fotograaf van Nederlandse bodem uitgenodigd. Zij viel gelijk op zijn krachtige beeldtaal, sterke composities van vlakken en vormen toen zij mee deed aan een kunstbeurs en Maarten Rots daar ook exposeerde.

Voor allebei de kunstenaars zijn architectonische vormen een belangrijke inspiratiebron. Het is de wereld die ons omgeeft waarin veel van die strakke vormen te vinden zijn. Zachte elementen zoals water en schaduw blijven ook een rol spelen. Het levert een spanningsveld op tussen abstract en herkenbaar, tussen organisch en geometrisch.

Welke techniek gebruikt een kunstenaar? Welk medium is het meest geschikt? Voor Maarten Rots is dat fotografie, maar toch toont hij nu ook mixed media werken: Hij gebruikt soms spraypaint direct op paneel. Voor Joanne Zegers is olieverf nog altijd een fantastisch medium. Een ongekende rijkdom aan diepte en kleur is binnen handbereik en de mogelijkheid om de verf als een zweem van kleur toe te voegen. 

Het werk van Zegers heeft vorig jaar een verandering doorgemaakt waardoor de beelden op het doek ingewikkelder zijn geworden. Soms zie je bewegingen, draaiingen, maar ook eindeloze diepten en licht.

De werken van Rots variëren in formaat van 120 x 80 cm tot 30 x 45 cm. Zegers laat schilderijen zien van 10 x 10 cm tot 60 x 160 cm.

De expositie is vrij te bezichtigen in het weekend van 21 en 22 nov 2020 van 13:00 tot 17:00 uur. 

In Het Weefhuis is een looprichting aangebracht, waarbij de ingang aan de zijkant wordt gebruikt (Beeldentuin) en de uitgang via de noodtrap. Zo kunnen mensen rustig kijken zonder elkaar te veel in het vaarwater te zitten. Afstand houden is en blijft belangrijk!