Foto: detail van nieuw werk, Joanne.

Expositie van Jansz, Vermeulen en Zegers
in het Weefhuis, 8 en 9 december

zie ook krantenartikel in NHD klik hier en Zaanstreek op Zondag klik hier

Een spontane expositie van drie beeldend kunstenaars uit de Zaanstreek. De verbindende factor is dat dit trio, naast hun vrije werk, verbonden is als docent bij FluXus in Zaandam.

Joanne Zegers is opgegroeid aan de oevers van de Zaan. De horizon aan de andere kant van het water is naast nabijheid, leegte en duisternis, een terugkerend thema in haar schilderijen. “Een overkant kan vol belofte zijn, maar ook dreigend en de troost van het onbekende geven.”

Paul Vermeulen noemt zichzelf een postmodernistisch Amsterdamse meubelmaker/kunstenaar.
Sinds 2014 is hij met zijn atelier neergestreken in de Zaanstreek.
Vanuit strakke en formele lijnen hebben zich organische en vloeibare vormen ontwikkeld. Hij creëert bijzondere objecten met op de achtergrond wat inspiratie door de Zaanstreek. Zijn meest actuele werk zijn de collages.

Italië is leidraad en inspiratiebron in de zwart-wit portretten en stillevens van Helena Jansz. Met de camera onderzoekt zij thema’s die zich zowel vanuit haar persoonlijke leven als haar omgeving aandienen.
Daarnaast laat zij objecten in carta pesta, een oude Italiaanse papier techniek, zien.

De kunstenaars zijn gedurende het weekend aanwezig. Zij staan klaar om kijkers te ontvangen vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur in Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk.