Een paar jaar geleden vonden de kunstenaars Theo de Bruyn, Mieke Cosemans, Hennesien van Walderveen, Oscar Aberson, Joanne Zegers en Ester Hans elkaar in het praten over hun vakgebied. Zij hebben (of hadden) allen een binding met de Zaanstreek. 

De vragen die langskomen in hun gesprekken raken alle facetten van het kunstmaken: Wat drijft je, wat inspireert je, waar ga je heen, hoe pak je het aan, wat heb je nodig en wanneer is het goed? En natuurlijk zijn er nog veel meer vragen. Een antwoord is er niet altijd en dat vinden ze goed zo: ‘gelukkig maar, er is niet één antwoord het juiste.’

Ze ervaren telkens opnieuw de verschillen met elkaar, dat is het mooie van kunstenaar zijn: je wordt met de neus op de feiten gedrukt dat je allemaal anders bent. Daarom praten ze graag met elkaar en blijft het interessant. Het uitwisselen van gedachten blijkt nog een voordeel te hebben: het geeft een tegenwicht aan het alleen bezig zijn in het atelier, de werkplaats. Je zou kunnen zeggen dat deze groep van binnen naar buiten werkt: van de werkplaats naar het Weefhuis. Van praten naar exposeren.

Het Weefhuis, za 9 & zo 10 november, 13:00 – 17:00 uur, Lagedijk 39 1544 BB Zaandijk